Chaczapuri to jedno z najbardziej znanych dań kuchni gruzińskiej – serowe, sycące i niezwykle aromatyczne. Ale nie każde chaczapuri smakuję tak, jak w Gruzji. Jeśli szukasz miejsca, gdzie zjesz prawdziwe chaczapuri w Warszawie, jesteś we właściwym miejscu.
To gruziński placek z serem, wypiekany na złoto i serwowany na gorąco. W zależności od regionu Gruzji występuje w kilku wariantach – każdy ma swoich fanów.
W naszej restauracji Genatsvale przygotowujemy chaczapuri zgodnie z oryginalnymi recepturami. Wśród najpopularniejszych wersji znajdziesz:
Chaczapuri adżarskie – w kształcie łódki, z serem Sulguni i żółtkiem,
Chaczapuri imeretyńskie (megrelskie) – placek zamknięty z serem wewnątrz i na wierzchu,
Chaczapuri z cielęciną, z kurczakiem, a nawet z serem i szpinakiem.
Zobacz więcej w naszym menu kuchni gruzińskiej.
W Genatsvale możesz spróbować chaczapuri w dwóch lokalizacjach:
📍 Plac Konstytucji 1 – idealne miejsce na kolację w Śródmieściu,
📍 Grzybowska 5 – kameralna restauracja w biznesowym centrum Warszawy.
W każdej lokalizacji wypiekamy chaczapuri na miejscu – ciasto jest chrupiące, ser ciągnący, a porcja sycąca. Wszystko tak, jak powinno być.
Nie możesz przyjść? Spokojnie. Możesz zamówić chaczapuri z dowozem w Warszawie – wystarczy wejść na naszą stronę Jedzenie gruzińskie na dowóz i wybrać ulubioną wersję.
Chcesz spróbować, jak smakuje Gruzja? Zacznij od chaczapuri – najlepiej w Genatsvale.
Zamów na miejscu, na wynos lub z dostawą.